tiistai 30. elokuuta 2016

Kuinka järjestettiin Herttoniemi Block Party, osa 2/2


Ihanaa alkanutta Tuottajat-viikkoa! Näin me olemme sen nimenneet, koska eilen tapahtui se, mitä olemme jo kauan odottaneet: Tuottajien kaikki kolme jaksoa julkaistiin YLE Areenassa sekä YLE Folkin alustoilla. Palaute on tähän mennessä ollut älyttömän ihanaa ja jengi on selkeästi päässyt vielä vähän fiilistelemään kesää, vaikka syksy pikkuhiljaa ovella koputteleekin.

Viime viikon keskiviikkona blogissa julkaistiin Herttoniemi Block Partyn päätuottajan Mikko Heinäsen haastattelu. Jos se meni ohi niin voit lukea jutun TÄÄLTÄ. HBP järjestettiin ensimmäistä kertaa viime lauantaina, ja Tuottajat olivat tietenkin messissä!


Mulla ja ystävälläni Laurilla oli vastuu Lehtilavasta (eli oltiin lavamanagereja ja juonnettiin), joka sijaitsi keskellä pikkuruista metsikköä. Herttoniemen teollisuusalueella ja Asentajanpuistossa järjestetyssä tapahtumassa oli yhteensä viisi lavaa "jokaiselle jotakin"-meiningillä. Meidän lava sijaitsi Lehtipatsaan juurella ja esiintymässä oli pääosin lauluntekijöitä ja muita kevyempiä, akustisempia kokoonpanoja.

Päivä meni hienosti. Kaunis keli, ammattitaitoiset tekijät ja hyvät esiintyjät = 6/5. Pieniä teknisiä ongelmia, mutta onneksi vain hetkellisesti. On mahdoton selittää sitä fiilistä, kun jengi istuu nurtsilla mattojen ja huopien päällä (joku järjestäjistä oli myös keksinyt sairaan hyvän idean säästää tukit penkeiksi). Porukkaa oli paljon, mutta kaikki kuunteli hiljaa haltioituneina Ovipuhelimen keikkaa. Mä luulen, että kyseinen, meidän osalta illan päättänyt bändi sai monta uutta fania!

Sillä aikaa kun me pidettiin omaa tonttiamme pystyssä niin Jessica kävi haastattelemassa tapahtuman tekijöitä. Meidän instagramissa (@tuottajat) on hienojen fiiliskuvien lisäksi tekijät-sarja (#tekijat), eli lyhyitä haastatteluja kuvineen tapahtumien eri tekijöistä. 

Herttoniemi Block Partyssä tekijöitä oli paljon, joista muutamaa haastateltiin:


ANU TANSKANEN, viestintäkoordinaattori

Huolehdin siitä, että kaikki mitä meidän tiimissä pitää tehdä, tulee tehdyksi. Mä en oo mikään pomo tai esimies, niin kuin perinteisessä palkkaduunissa oltaisiin. Jos joku sanoo, että hän hoitaa esimerkiksi instagramin, niin kyllä mä annan tehdä sen ihan omalla tyylillä. Tapahtuman aikana työskentelen muun muassa kävijöille tarkoitetulla infopisteellä, seuraan facebookia ja sometan!

Teen normaalisti duunia yksin, joten on tosi kiva olla nyt osana tiimiä. Haasteena tässä on se, että kaikki tekee tätä työtä vapaaehtoisesti ja oman työn ohella. Mä oon tosi nopea mutta myös hätäinen ihminen, eli välillä pitää nielaista pari kertaa, kun ei saa vastauksia heti. Kaikilla on kuitenkin ne omat menot ja harrastukset.

Mä olen markkinointisuunnittelija yhdessä IT-alan yrityksessä, joka on nykyään osa globaalia pörssiyhtiötä. Olen ollut mukana Herttoniemi Block Partyssä alusta asti. Heinäsen Mikko kyseli netissä kiinnostuneita ja tammikuussa meillä olikin jo ensimmäinen palaveri. Aika alussa järjestin facebook-ryhmään sellaisen kyselyn, että minkälaisissa tiimeissä ihmiset olisivat kiinnostuneita työskentelemään. Siitä me sitten lähdettiin rakentamaan!

Facebookissa meidän viestintäryhmässä on joku 20 ihmistä, josta osa on ns. "seuraajia" muista tiimeistä. Aktiivisia tekijöitä meitä on noin kuusi tai seitsemän. Viestintäryhmä on todella ammattitaitoinen ja sitoutunut porukka!



ANNUKKA SAKKINEN, vapaaehtoiskoordinaattori

Mun päävastuualue täällä on vapaaehtoisten koordinointi. Olen tehnyt samaa työtä neljänä aikaisempana vuonna Kallio Block Partyillä ja vuodesta 2004 asti Naamat-festareilla. Mä tunnen tuotantopäällikkö-Mikon entuudesta, ja mun oli tarkoitus ottaa tää vuosi festareiden osalta rennommin. Siksi en lähtenyt mukaan Kallio Block Partyihin, mutta sitten törmäsin Mikkoon jolla oli idea, ja jotenkin jäin taas verkkoon.

Vapaaehtoiskoordinaattorin pitäisi olla se ihminen, kellä on kokonaiskuva siitä, kuinka paljon työntekijöitä eri tiimeissä tarvitaan. Mä käyn läpi sähköposteihin tulevat hakemukset ja katson, missä tiimeissä tarvitaan sillä hetkellä väkeä. Vapaaehtoisen oma osaaminen ja kiinnostuksenkohteet ovat tietenkin myös tärkeitä ottaa huomioon.

Herttoniemi Block Partyssä on monta eri tiimiä: Ensiaputiimi ja ruokatiimi, joka täällä koordinoi ruoka-alueen myyjien asiat, eli kaikki ruoka tulee ulkopuolelta eikä tiimin vastuulla ole tehdä sitä. Turvallisuustiimin alaisuudessa toimii myös liikentenohjaustiimi. Sitten on logistiikkaja infra, jotka rakentaa alueen ja vastaa kuljetuksista. Ympäristötiimi, joka huolehtii alueen siisteydestä ja infotiimi, jolla on alueella oma piste. Päämaja eli bäkkäri on kaikkien työntekijöiden yhteinen hermokeskus, jossa on myös oma tiiminsä.

Parasta tässä työssä on ihmiset. Tapahtumien tekeminen on kuin huumetta, sillä jotenkin tähän jää koukkuun.


PIETARI REIJONEN, Lehtilavan miksaaja & teknikko

Valmistuin keväällä musateknologiksi. Olen tehnyt keikkaa lukiosta lähtien silloin tällöin, mut nyt tietysti vähän enemmän. Syksyllä jatkan konetekniikan opiskelua Aallossa ja kesäisin oon työskennellyt myös lentokentällä sekä ajanut aina välillä taksia.

Tämä tapahtuma meni aika kivuttomasti. Päädyin mukaan Johannan pyynnöstä mukaan Lehtilavan tiimiin. Ensin käytiin sähköpostikeskustelua, sitten kävin yhdessä yleiskokouksessa ja tapahtumapäivänä tulin paikan päälle. Lehtilava on aika helppo lava, kun kokoonpanot on pieniä.

Meillä on täällä pieni lava, 4x2 metriä. Pieni PA (äänentoistojärjestelmä) ilman subbareita, kaksi monitoria ja pieni, 12-kanavainen mikseri.

Parasta mun työssä on se, ettei ikinä ole kahta samanlaista keikkaa. Ongelmia ja tilanteita tulee aina, mutta yleensä ne saadaan ratkaistua. Hyvät artistit, hyvät soundit ja mahdollinen kiva palaute tuntuu aina hyvältä. Onhan tää vähän semmosta erikoishommaa, mitä ei moni osaa!

Herttoniemi Block Partyssä parasta on sen tuoreus. Festarialue on laaja ja lavat toimii hyvin!


Sunnuntaina juhlittiin Tuottajat-kutsuvierastilaisuuden merkeissä, tanssittiin täysillä ja valmistauduttiin tähän viikkoon. Luvassa on vaikka mitä, joten tykkää meistä Facebookista niin et vahingossakaan missaa mitään!

Muista tsekata Tuottajat-jaksot YLE Areenasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti