tiistai 16. elokuuta 2016

Tuottajien vapaa viikonloppu - Flow Festival


Viime viikonloppuna me oltiin ekaa kertaa tänä kesänä ASIAKKAINA festareilla! Toki tehtiin pari haastattelua (tsekkaa instagramista/facebookista Tekijät-haastattelu Anselmista), joista toinen tulee tänne blogiin lähipäivinä. Tavattiin myös joitakin meidän seuraajia ja ennen kaikkea pidettiin hiton hauskaa!

Mulle tää oli eka kokonainen Flow-kokemus. Pyörähdin pari vuotta sitten sunnuntai-iltana, joten se on melkein sama kuin että tää olisi ollut eka kerta. Yllättyin (positiivisesti) monestakin jutusta, ja oli tosi jännää nähdä pitkästä aikaa festarit kävijän silmin!

Jessica oli tosiaan Köpiksessä perjantaihin asti, joten miä otin perjantaina varaslähdön Suvilahteen. Lauantaina käytiin ottamassa selfie maailman suurimmalla selfietikulla (http://superselfiestick.fi) ja Jessica haastatteli Basso-radion tyyppejä. Sunnuntaina tehtiin vielä yllä mainittu haastis Anselmista ja muuten fiilisteltiin ihmisiä, keikkoja ja RUOKAA!


Vuonna 2004 ensimmäisen kerran järjestetty Flow oli tänä vuonna kasvattanut kävijäkapasiteettia kolmella tuhannella. Tämä tarkoittaa siis sitä, että loppuunmyydyllä festarilla vieraili päivittäin 25 000 kävijää! Myös aluetta oli laajennettu ja tänä vuonna sieltä löytyi mm. kokonaan uusi Zalando Factory, jossa esiintyi muunmuassa Tuottajat-suosikki Elias Gould (ei sillä että siitä olis nähnyt mitään, koska ihan pari muutakin oli päättänyt mennä kuuntelemaan ;))

Mulle henkilökohtaisesti tää festari oli sellainen, jonka esiintyjistä tiesin tosi vähän ennakkoon. Oon tullut siihen tulokseen, että kuuntelen tosi paljon suomalaista, suomenkielistä musiikkia. Joka tapauksessa, Flow tarjosi monta uutta ulkomaista artistia mun Spotify-listoille! Pakko kyllä silti vähän hehkuttaa, että koko kansan J. Karjalainen (kutsutaanko häntä muuten oikeesti Jiikuksi, vai onks tää joku Häyhän juttu?) sopi kyllä kauniin sunnuntaipäivän avausesiintyjäksi yhtä hyvin kuin Jessican vihaamat festarilasini sopivat mun päähän!

Ruoka on ollu suoraan sanottuna tosi monella festarilla iso pettymys (toisaalta Riihirockissa se oli laittoman hyvää!) Isoillakin festareilla ruoka voi olla usein tosi a) mautonta b) käyneen makuista ja sit vielä festarihinnoissa... mut Flow teki poikkeuksen tässäkin! Baban ruoka oli ihan todella hyvää ja Kimchi Wagon tuli loistavana kakkosena. Kuulin myös paljon kehuja muista rafloista!


Flowssa oli siis hyvät esiintyjät, ruoka ja upea visuaalinen maisema, johon järjestäjät selkeesti panostaa tosi paljon. Bajamajajonot ei olleet missään vaiheessa ihan mahdottomat ja palvelua sai nopeesti ruokakojuissa ja baareissa. Hatunnosto kaikille työntekijöille ja erikoismaininta Kahvila Sävylle, jonka jäälatte meni mun top3-sunnuntaikokemuksiin Flowssa!

Ainoo, mikä mua kuitenkin semi-vaatimattomana ja kärsivällisenä ihmisenä välillä meinas vähän, no, ketuttaa oli se että aikataulut tuntui tosi tiukoilta ja ihmisiä oli tosi paljon. Vaikka lavat tuttuun tapaan vuorotteli, niin tuntui että monelta jäi lempiartisteiden keikkoja näkemättä osittain tai kokonaan paikasta toiseen tungoksessa kiiruhtamisen takia.

Suvilahdessa on paljon kiinteitä rakennuksia jotka varmasti tuo myös haasteita järjestäjille, ja esimerkiksi päälavan ja ton alla olevassa kuvassa näkyvän pyöreän hökötyksen väliin tuli tosi usein kova tungos. Kyselin facebookissa kävijöiden kommentteja viikonlopusta, ja ainoana miinuksena nousi esiin se, että jengiä oli liikaa.

Helsingin pelastuslaitoksen johtava palotarkastaja Anja Aatsinki kommentoi Iltalehdessä: - Ihmismäärän kulkua ei pystyttykään ennustamaan ja kontrolloimaan riittävästi, mikä aiheutti tungosta ja pakkautumista.


Mutta kuten sanottu, Flow oli meille erittäin hyvä valinta vapaaviikonlopuksi! Paljon tuttuja ja uusia kavereita, hyvää musiikkia ja pääosin kaunis keli. Vaikka ei painettu sata lasissa duunia kuten muilla festareilla, niin pakko sanoa et kyl miä olin ku haudasta noussut eilen aamulla. Taidan siis jatkossakin pysytellä festareilla enimmäkseen työtehtävissä...

Tänään arvotaan koko kesän meidän matkassa kulkenut Herra Ämpäri. Blogin puolelle on luvassa vielä vähän Flow-tunnelmia ennen viikonloppua, jolloin Tuottajat suuntaavat Blockfestiin. Luvassa on toiseksi viimeinen festariviikonloppu meidän osalta... :(

Kiitos Flow ja kiitos ihmiset, jotka teitte viikonlopusta aivan mahtavan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti