torstai 4. elokuuta 2016

Possot torilt ja tuuril Vaakkuun - Kotkan Meripäivät



Viime viikonloppuna Tuottajat-tiimi suuntasi legendaarisille Kotkan Meripäiville. Kyseessä on siis yksi Suomen vanhimmista ja kävijämääriltään suurimmista kaupunkifestareista. Jessica, Emil ja Laura rantautuivat Kotkaan jo torstaina, minä ja Emmi (joka leikkaa ja editoi dokumentin), tultiin perästä perjantaina.

Jessica kertoikin snäpissä että mä vietin torstaipäivän ja -illan päivystyksessä ja jouduin takaisin vielä perjantaina. Tää on ymmärrettävästi herättänyt huolta ja haluaisinkin kertoa, että kaikki on nyt ihan hyvin. Pääsin mukaan tekemään viimeistä jaksoa ja oon siitä todella onnellinen!

Tiimi kiersi alueella, tapasi ja kuvasi ihmisiä. Jessica pääsi myös ekaa kertaa suoraan radiolähetykseen, kun YLE Kotka haastatteli sitä! Miä kuulin tän itseasiassa ihan sattumalta radiossa matkalla Kotkaan, ja ai vitsit että olin taas ylpeä mimmistä. En tekis tätä hommaa KENENKÄÄN muun kanssa niin mieluusti ku Jecan!


Lauantaina kuvattiin Meripäivien vastaavaa tuottajaa Tiina Salosta, sekä haastateltiin muunmuassa tapahtuman turvallisuuspäällikköä (terkkuja Juusolle<3). Osa porukasta kävi tutustumassa perinteikkäiseen Vaakku volley -tapahtumaan, joka kuulemma onnistui tänäkin vuonna erittäin hienosti! Minä ja Jessica ollaan molemmat Kotkasta kotoisin ja senkin takia oli tärkeä tutustuttaa meripäiväneitsyt-Emil ja kerran aikaisemmin Meripäivillä vieraillut Emmi paikallisiin juttuihin, kuten tuuriin ja perinneherkku-possoon!

(Tuuri on siis Kotkan saaristoon ja takaisin kulkeva vuoromoottorivene ja possoksi kutsutaan possun muotoista munkkia omenatäytteellä. Aidon ja alkuperäistä possoa saa vain Kotkasta, joten älä erehdy esim. huoltoasemilla!)


Tuleva viikonloppu me levätään (poikkeuksellisesti), puretaan matskuja ja toimitetaan jaksot niissä esiintyneiden tuottajien hyväksyttäväksi ja sen jälkeen YLE Folkille tsekattavaksi. Vaikka varsinaiset jaksot on jo kuvattu, niin me jatketaan vielä syyskuuhun asti erilaisissa tapahtumissa! Pysykää kuulolla (ja vinkatkaa tapahtumista) ;)

Loppuun vielä Tuottajien laatima Meripäiväbingo, joka on syytä ottaa talteen ensi vuotta varten! Jos olit meripäivillä, niin voit laskea pisteesi myös näin jälkikäteen. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti